TNS LT: nuomonės lyderių gretose – pokyčiai

PASIDALINK

Kontaktai:
Deividas Butkus
TNS LT,
M.Valančiaus g. 1A / V.Mykolaičio-Putino g. 10A,
03155 Vilnius
Siųsti žinutę

PRANEŠIMAS SPAUDAI
2012 m. kovo 22 d., Vilnius

 

Rinkos ir žiniasklaidos tyrimų bendrovės TNS LT duomenimis, praėjusiais metais žiniasklaidos priemonėse daugiausiai kartų cituojamu įmonės vadovu tapo buvęs „Snoro“ generalinis direktorius Raimondas Baranauskas. Tarp aktyviausiai į komunikaciją investuojančių verslo sektorių dažniausiai žiniasklaidoje ir toliau figūruoja bankų nuomonės lyderiai. Iš viso bankų poziciją atstovavo net 514 specialistų ar vadovų, kuomet draudimo įmones – 147 asmenys, telekomunikacijų – 79.

„2011 m. rudens įvykiai šalies finansų srityje turėjo didelės įtakos pokyčiams nuomonės lyderių dvidešimtuke ir sustiprino viso bankų segmento lyderystę tarp reputacijos advokatų. Kita ryški tendencija – auga bendras apie konkrečių įmonių veiklą komentuojančių darbuotojų skaičius. Taip pat atsirado naujų nuomonės lyderių, kurie savo populiarumu prilygsta tokiems jau gerai pažįstamiems reputacijos advokatams kaip G. Nausėda“, – teigė tyrimų bendrovės TNS LT Komunikacijos analizės vadovas Linas Spėčius.

Vertinant vadovų kaip nuomonės lyderių vaidmenį šalies žiniasklaidoje tarp aktyviausių šioje srityje – bankų, telekomunikacijų ir draudimo bendrovių – R. Baranauskas (bankas „Snoras“) buvo cituotas 156 kartus. Po jo seka A. Zabulis („Omnitel“) ir A. Danys („Swedbank“), kurių pasisakymai žiniasklaidos priemonėse buvo užfiksuoti po 110 kartų. Iš viso vadovų citatos sudarė 9 proc. visų tirtų segmentų atstovų citatų skaičiaus.

Apskritai bankų atstovų citatos žiniasklaidoje praėjusias metais sudarė 77 proc., draudikų – 13 proc., o telekomunikacijų bendrovių – 10 proc. nuo tirtų sektorių atstovų citatų skaičiaus. Į populiariausių nuomonės lyderių penketuką pateko G. Nausėda (SEB), N. Mačiulis („Swedbank“), A. Jacikevičius (SEB), V. Klyvienė („Danske“) ir J. Varanauskienė (SEB). Įdomu tai, kad antrąjį 2011 m. pusmetį lyderio poziciją iš G. Nausėdos buvo perėmęs N. Mačiulis („Swedbank“).

Vertinant 2011 m. nuomonės lyderių dvidešimtuką pagal jų užimamas pareigas 50 proc. sudaro analitikai, 25 proc. įmonių bei departamentų vadovai, 15 proc. atstovai spaudai ir 10 proc. finansų makleriai.

Bankų segmente pagal citatų skaičių pirmavo SEB ir „Swedbank“, draudimo srityje – „Lietuvos draudimas“ ir „ERGO Lietuva“, telekomunikacijų – „Omnitel“ ir „Teo LT“.

Minėto tyrimo metu buvo analizuojama 38 kompanijų, veikiančių bankininkystės, draudimo ir telekomunikacijų sektoriuose, atstovų komunikacija 2011 m. sausio-gruodžio mėnesiais. 2011 m. žiniasklaidoje buvo pateiktos 740 asmenų, atstovaujančių minėtiems sektoriams citatos. Iš viso buvo ištirta 10 316 bankininkystės, draudimo ir telekomunikacijos rinkų atstovų citatų. Tyrimo metu buvo analizuojami 90 spaudos leidinių, 10 interneto svetainių, 4 radijo stotys ir 5 TV kanalai. Atstovų citatos reklaminiuose straipsniuose tyrimo metu vertintos nebuvo.

TNS LT kontroliuoja tarptautinė tyrimų kompanija TNS Global, kuri turi sukaupusi daugiau nei 60 metų patirtį rinkos tyrimų ir įžvalgų srityje. TNS atstovybės yra įsikūrusios daugiau nei 80-yje pasaulio šalių Europoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, Afrikoje ir Viduriniuose Rytuose.

 

Vadovų TOP 10 pagal citatų skaičių


 

Reputacijos advokatų TOP 20 pagal citatų skaičių

 

 

Daugiau informacijos:
Linas Spėčius
Komunikacijos analizės vadovas
TNS LT
Tel.: + 370 5 210 6637
El. paštas: Linas.Spėčius@kantar.com